Kedi Kumu Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Kedi Kumu Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Kedi Kumu Nedir? Kedi Kumu Ne İçin Kullanılır?

 

Kedi kumu evcil kediler için olmazsa olmazlar arasındadır. Kedinizin alışkanlıkları ve sizin de evdeki temizlik ve hijyeniniz için kedi kumu seçerken ince eleyip sık dokumanız gerekir. Peki kedi kumu nedir ve ne için kullanılır? Bildiğiniz gibi kediler tuvalet ihtiyaçlarını giderme esnasında toprak ya da kum eşelerler. Sokakta gördüğünüz birçok kedi bulduğu bir kum birikintisinde ya ağaç diplerindeki topraklarda tuvaletlerini yapar. Kedi kumu kullanımı bu anlamda ev kedileri ve sahipleri için büyük kolaylık sağlar. Kedilerin içgüdüsel ihtiyaçlarını evde rahat şekilde giderebilmeleri için kuma ihtiyaçları vardır. Kedilerin huzuru için kendilerini güvende hissetmeleri gerekir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kendi alanlarını belirleyen kediler güvende olacakları gibi evin herhangi bir yerini de bu sayede kirletmezler. Bu nedenle kedinizin seveceği bir kedi kumu tercih etmelisiniz. Kedi kumu markalarını inceleyerek özelliklerine göre tercih yapabilirsiniz. Seçim sırasında önem vermeniz gereken husus, kedinizin alışkanlıkları ve ev düzeninizin aynı şekilde devam edebilmesidir. En iyi kedi kumu markaları için www.ahtasgrup.com sitesine bakabilir ve alışverişinizi güvenle tamamlayabilirsiniz.

 

 

Kedi Kumu Alırken Bu Detaylara Dikkat Edin!

 

 

Kedi kumu alırken nelere dikkat edilmeli sorusu her kedi sahibi için merak konusudur. Kedi kumu alırken en önemli detaylardan biri kokudur. Kokunun eve yayılıp yapmaması gerekir. Bu sebeple kokuyu içine hapseden özellikte kedi kumlarına yönelmelisiniz. Temizliği kolay olan ve kötü kokuyu içine saklayan kedi kumları öncelikli olarak tercih edilenler arasındadır. Kedi kumunu kokulu ya da kokusuz olarak tercih edebilirsiniz. Eğer sizin veya kedinizin alerjisi bulunuyorsa kumun kokulu olmamasına dikkat etmeniz gerekir. Bununla birlikte kolay topaklanan kedi kumlarını tercih edebilirsiniz bu size daha çabuk temizleme kolaylığı sağlar. Aynı zamanda hızlı topaklanan kum bakteri oluşmasına da engel olur.

 

Kedi kumu alırken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer konu da fiyatıdır. Kedi kumu fiyat araştırması yaparken farklı fiyat aralıklarıyla karşılaşabilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey fiyatıyla birlikte kumun kalitesidir. Ucuz olduğu için aldığınız herhangi bir marka ürün daha pahalı olana göre çok daha dayanıksız olabileceğinden, sonuç olarak sizin için daha yüksek maliyetlere sebep olabilir. Bu yüzden en ucuz fiyat araştırması . yaparken kumun özelliklerine ve kedinizin bu kuma alışıp alışamayacağına da dikkat etmelisiniz. www.ahtasgrup.com kedi kumu indirim araştırması yaparak birçok kaliteli markaya kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Yüzlerce hatta binlerce üründe düzenli aralıklarla uygulanan indirim fırsatlarından yararlanabilir, çok daha uygun fiyata çok daha kaliteli bir alışveriş gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

 

Kedi Kumu Nasıl Olmalı? İşte Kedi Kumu Çeşitleri

 

 

 

Kedi kumu özellikleri açısından oldukça farklılık gösteren ve çok geniş yelpazeye sahip bir ürün çeşididir. Kedi kumları, kullanım alanlarına ve özelliklerine göre birkaç alt başlıkta toplanabilir. Kedinizin istekleri, sağlığı ve sizin ev düzeninizin devamı açısından değerlendirmeye alabileceğiniz çeşitleri şu şekilde sıralamak mümkün:

 

Topaklaşan Kedi Kumu: Kedi sahipleri tarafından en çok tercih edilen ürünlerden biri topaklanan kedi kumudur.

Topaklaşan kedi kumu hem toz yapmaması hem de çok kolay temizlenmesi açısından oldukça ilgi görür. Toz yapmaması kedinizin sağlığı açısından son derece önemli bir konudur. Kirlenen kısmı topaklandığı için bir kürek ya da poşet yardımıyla kolayca alabilir, kalan kısmı da çok daha uzun süre sağlıklı bir şekilde kullanabilirsiniz. Böylece sık sık temizleyerek evde oluşabilecek kötü kokuları da engellersiniz.

 

Aktif Karbonlu Kedi Kumu: İçerisinde toksik olan hiçbir maddeyi içermeyen  aktif karbonlu kedi kumu kedinizin sağlığı açısından oldukça iyi bir üründür. Çok hızlı topaklanan bu kedi kumu sayesinde bakteri oluşumu engellenir. Topaklanabilen bir kum türü olduğu için kullanımı ve temizliği de son derece basittir. Sadece kedinizin tuvaletini yaptığı kısım kirlendiğinden dolayı, kumun geri kalan kısmını temiz şekilde muhafaza edebilirsiniz.

 

Kalın Taneli Kedi Kumu: Kediler biraz inatçı hayvanlardır ve genellikle her şeyin kendi istedikleri gibi olmasını beklerler. Bazı kediler ince taneli kedi kumu sevmezler, patilerini korumak ve olur olmadık yerlere tuvaletlerini yapmalarına engel olmak için onların seveceği tarzda bir kedi kumu almanız gerekebilir. Kalın taneli kedi kumu bu konuda size yardımcı olacaktır. Topaklanan ince kedi kumları gibi kokuyu içine hapsetme özelliği olan kalın taneli kedi kumlarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 

Silikonlu Kedi Kumu: Diğer kedi kumlarına göre daha farklı bir formda bulunan silikonlu kedi kumu piyasada kristal kedi kumu olarak da bulunabilir. İnce ve kalın taneli topaklanan kuma göre çok fazla ara temizlik istemeyen bu ürün, kalitesine göre 2 hafta ila 1 ay süre zarfında kullanılabilir. Sürekli temizlik yapılmadığı ve topaklanan kumlar gibi anında alınmadığı için çok uzun süreli kullanımlarda, bir süre sonra eve kötü bir koku yayılmasına neden olabilir ancak standart kullanım süresi boyunca kokusuz kedi kumu özelliğinden dolayı asla koku yapmaz. Çalışan ve kedisini uzun süre evde yalnız bırakmak zorunda olan kedi sahipleri için kullanım rahatlığı sağlayan bir üründür.

 

Etiketler: Blog
Temmuz 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Alışveriş deneyiminizi geliştirmek, hizmetlerimizi sunmak, müşterilerin hizmetlerimizi nasıl kullandığını anlayarak iyileştirmeler yapabilmek ve ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş reklamlar da dahil olmak üzere reklamları gösterebilmek için çerezler ve benzeri araçları kullanmaktayız. Onaylı üçüncü taraflar da bu araçları, reklam gösterimimizle bağlantılı olarak kullanır.