Yaz Aylarında Kedileri Serinletmek İçin Tavsiyeler

Yaz Aylarında Kedileri Serinletmek İçin Tavsiyeler

Yaz aylarında termometre yükseldiğinde tüyle kaplı kediniz; kalp problemleri, güneş çarpması, nefes alma sorunları gibi sıcak yaz aylarında insanlarda da sıkça görülen sağlık problemleri konusunda risk altındadır. "Humane Society" konuşmacısı Nancy Peterson: "Kediler de tıpkı insanlar gibidir. Susuz kalıp, organ yetmezliğine uğrayabilirler hatta çok fazla sıcağa maruz kalırlarsa ölebilirler." ifadesiyle bu durumu özetlemiştir.

 

Genellikle yaz aylarında sıcaklığın yükseldiği görülmektedir, bu sebeple yaz aylarında kedinizin güneş çarpması tehlikesi altında olduğunun farkında olmanız ve kedinizi serin tutmak için gerekli önlemleri almanız oldukça önemlidir.

Seyahatlere uygun düzenlemeler yapın.

 

 

  • Commings, kedinizin yemek ve su kasesinin daima güneş ışığından uzak tutulmasını öneriyor. Suyu saatlerce soğuk tutabilmek için su kasesini buz küpleri ile doldurmayı deneyebilirsiniz ancak kedinizin üşütmesi riskine karşı dikkatli olmanızı öneririz.
  • Faaliyeti en aza indirin. Kedinizin sıcak günlerde oyun oynamasını desteklemeyin.
  • Sıcaklık yükseldiğinde kedinizi gözlemleyin. Mümkünse, su kasesinin dolu olduğundan ve kedinizin mutlu ve sağlıklı olduğundan emin olmak için öğle vakti evi turlayın. Akşam dışarı çıkıyorsanız, ilk önce evi kontrol edin. Bir günlüğüne dışarı çıkıyorsanız, sahile gidiyorsanız mesela, gittiğiniz zaman kedinize göz kulak olacak gönüllü bir komşuya başvurun.

 

 

Daha Soğuğu İçin İpuçları. (Aşırı sıcaklar, 26 derece ve üstü için)

 

 

 

 

  • ommings, elektronik su çeşmesi şeklinde bir otomatik su kabı satın almanızı ve soğutmak için buz küplerini de içine eklemenizi öneriyor.
  • Düşük voltajlı elektrik kullanan, sürekli soğuk kalabilen bir kedi yatağı almayı düşünün.
  • Eğer evinizin kediniz için yeterince serin olduğundan emin değilseniz, gün içinde kedinizi almaya istekli olabilecek bir arkadaş veya evi daha serin olan bir kedi bakıcısı ya da kedi pansiyonu bulmayı deneyin.

Yaz sıcağı herkes için stres dolu olabiliyor, ancak kedilerin güvende ve sağlıklı olduklarından emin olmak sahiplerinin sorumluluğudur. Kedimizin serinlemiş ve rahat olduğundan emin olmak için adımları izlemek, sorumlu ve başarılı bir kedi sahibi olmanın önemli bir parçasıdır. Kediniz mutlaka kendi doğasına uygun şekilde; kafa atarak, mırıldanarak ve ilgi göstererek size sadıklığını gösterecek ve teşekkür edecektir.

 

 

 

Etiketler: Blog
Temmuz 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Alışveriş deneyiminizi geliştirmek, hizmetlerimizi sunmak, müşterilerin hizmetlerimizi nasıl kullandığını anlayarak iyileştirmeler yapabilmek ve ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş reklamlar da dahil olmak üzere reklamları gösterebilmek için çerezler ve benzeri araçları kullanmaktayız. Onaylı üçüncü taraflar da bu araçları, reklam gösterimimizle bağlantılı olarak kullanır.